Herdenkingsbijeenkomst 8 april 2022

Herdenkingsbijeenkomst 8 april 2022

Op vrijdagavond 8 april 2022 heeft Amoroso muzikaal bijdragen aan de Herdenkingsbijeenkomst in het kader van 75 jaar bevrijding van Nieuw-Weerdinge. In verband met coronomaatregelen is de bijeenkomst 2 keer uitgesteld maar kon nu alsnog doorgaan. Het was een mooie gedenkwaardige avond met lezingen van overlevenden van de Holocaust, herinneringen van oud-inwoners, gedichten van kinderen van de Bentetop en ’t Koppel, woorden ter overdenking van gemeenteraadslid Henk Huttinga, ds. Van Elten en ds. Nijhoff, zang en piano (Jan Hofman en Bert Hilberts) en Amoroso. Tevens werd deze avond stilgestaan bij de verschrikkelijke gebeurtenissen in Oekraïne en werd onder andere het Oekraïens volkslied gespeeld. Redenen genoeg om stil te staan bij ‘vrijheid’.