Dorpsfilms Roswinkel naar Drents Archief

Dorpsfilms Roswinkel naar Drents Archief

In 1949 en later opnieuw in 1958 heeft Amoroso dorpsfilms laten maken van Roswinkel. De films zijn gemaakt door Johan Adolfs en laten een mooi beeld zien van alledaagse taferelen op en rond Roswinkel. De films zijn vroeger vaak vertoond op het dorp, de laatste tijd gebeurde dat minder. Het bestuur van Amoroso heeft besloten om de films in bruikleen te geven aan het Drents Archief. Concrete aanleiding hiervoor is het 100-jarig bestaan van onze vereniging. De films zijn bij het Drents Archief in goede handen. De dorpsfilms worden de komende tijd door het Drents Archief gescand en zullen daarna op de website van het Drents Archief te zien zijn.

Bekijk via deze link de reportage die RTV Drenthe gemaakt heeft over de overdracht van de films.